Diabetul, ALEGE SĂ ÎL PREVII!

Diabetul, ALEGE SĂ ÎL PREVII!

Potrivit celor mai recente studii, 1 din 10 români are diabet, iar 3 din 10 români au prediabet. Îngrijorător este faptul că, deși, în realitate, diabetul este în top 3 cauze de deces, românii nu îl percep ca un real pericol.

Se observă un număr alarmant al persoanelor tinere diagnosticate cu diabet în ultimii ani, dar și a riscurilor determinate de această afecţiune în cazul declanşării ei.

O treime din populația activă a României declară că nu a făcut niciodată o analiză a glicemiei. Asta în timp ce specialiștii recomandă ca la fiecare 3 ani, începând cu varsta de 45 de ani sau mai des, la recomandarea medicului, în funcție de istoricul medical familial, măsurarea glucozei din sânge pe nemâncate (glicemie), determinarea toleranței la glucoza sau a hemoglobinei glicozilate (HbA1c).

În acest context, Asociația Suport pentru Educație și Sănătate inițiază și menține o campanie de informare și de testare gratuită a persoanelor la risc pentru a stimula depistarea precoce a diabetului și identificarea persoanelor cu prediabet. 

Totodată, programul dezvoltat de Asociație contribuie și la informarea corectă a populației pentru adoptarea unui stil de viață sănătos și echilibrat.

Cui se adresează campania Diabetul, ALEGE SĂ ÎL PREVII!

Campania se adresează  tuturor persoanelor care doresc testarea glicemiei, indiferent de vârstă sau statut social. 

Astfel, 2.000 de persoane din București vor beneficia gratuit în perioada 20 decembrie 2021 - 31martie 2022 de măsurarea glicemiei, în vederea identificării și sprijinirii pacienților care prezintă factori de risc pentru a dezvolta diabet sau complicații ale acestei boli. 

Rezultatele campaniei vor fi prezentate într-un comunicat ulterior finalizării proiectului.